Uitvaart regelen Rouwmaaltijd
Rouwmaaltijd

Koffietafel na de afscheidsdienst

Uitvaartplanner Planckaert biedt diverse mogelijkheden aan om na de uitvaart een rouwmaaltijd te houden. De rouwmaaltijd zorgt ervoor dat mensen na het afscheid herinneringen aan de overledene kunnen delen bij een lach en een traan. Hier hebben de mensen de kans om elkaar nog eens te ontmoeten, bij te praten en te genieten van een heerlijke maaltijd. Het houden van een rouwmaaltijd draagt sterk bij tot de rouwverwerking. De rouwmaaltijd is een onontbeerlijk ritueel om “een periode af te sluiten en terug verder te kunnen met het leven.” Samen met jou doorlopen we de mogelijkheden. Je kan kiezen voor één van onze arrangementen of je kan zelf iets samenstellen. Kies je graag voor een zoet buffet met koffie en thee? Of wil je liever allemaal kleine hapjes? De invulling die voldoet aan jouw wensen is wat wij bij Planckaert willen aanbieden.

Contacteer ons

Soorten rouwmaaltijden

Een rouwmaaltijd kan op verschillende manieren georganiseerd worden. Waar sommige families graag een simpele koffietafel wensen, willen anderen dan weer iets uniek doen. Het is ook mogelijk zelf de locatie van de rouwmaaltijd te kiezen – zo kan je zelfs een rouwmaaltijd bij jou thuis plannen.

Lang leve de rouwmaaltijd

Katrijn D’hamers van Faro Erfgoed zet de koffietafel in het luistermuseum op radio1. Wat de gasten bij die ‘rouwmaaltijd’ wordt aangeboden, verschilt van regio tot regio.

Herbeluister het fragment.